Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΚΠΕ Γιαννιτσών

Παραλάβαμε από το ΚΠΕ Γιαννιτσών
  • το πακέτο που περιλαμβάνει το τετράδιο εργασιών (στην Αγγλική - Γερμανική και Γαλλική γλώσσα)με θέμα «Πελλαία Χώρα» ταξιδεύοντας στο παρελθόν σχεδιάζουμε το μέλλον μας.
  • και το εκπαιδευτικό υλικό (παζλ) Οι περιπέτειες του Νερούλη στον ποταμό Λουδία.

Το ΚΠΕ Γιαννιτσών ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 66659/3-7-2006 απόφαση του ΥΠΕΠΘ σε συνεργασία με το Δήμο Γιαννιτσών. Η λειτουργία του ξεκίνησε το Μάιο του 2007 και στεγάζεται στο Πολύκεντρο (Πλατεία Α.Παπανδρέου) του Δήμου Γιαννιτσών, ο οποίος παρέχει τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ. Την οικονομική διαχείριση των ΚΠΕ όλης της χώρας έχει αναλάβει το Ε.Ι.Ν. από το σχολικό έτος 2008-2009. Η οικονομική στήριξη των ΚΠΕ γίνεται με συγχρηματοδότηση 80% από το ΕΣΠΑ και 20% από εθνικούς πόρους.
Το ΚΠΕ ανήκει στο 8ο ΤΔ και οι νομοί εμβέλειας του είναι: Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας. Το ΚΠΕ Γιαννιτσών μπορούν να το επισκέπτονται εκπαιδευτικοί και μαθητές από τους παραπάνω νομούς σε ποσοστό 70% και 30% από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Το ΚΠΕ Γιαννιτσών με την ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων, όπως αυτές προβλέπονται από τις ιδρυτικές του αποφάσεις, έχει ως στόχο:
την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση,
τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Σκοποί του ΚΠΕ Γιαννιτσών είναι:
η εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων με γνώμονα την αειφορία,
η δημιουργία δικτύων περιβαλλοντικού περιεχομένου,
η διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων,
η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού,
η συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: