Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Νέος Οδηγός της πόλης των Γιαννιτσών

Η πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Α.Γ κ. Ελένη Πισμίση στην επιστολή της για τον νέο οδηγό της πόλης μας αναφέρει ότι "Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Ε.Ο.Τ., την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και τη Δ.Ε.Π.Α.Γ..
Στόχος μας ήταν να περιλάβουμε σε ένα εύχρηστο στο σχήμα έντυπο, στοιχεία, που αφορούν στην ιστορία, τα μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου Γιαννιτσών αλλά και να διαμορφώσουμε μια έκδοση χρήσιμη τόσο στον κάτοικο, όσο και στον επισκέπτη."
Στη συνέχεια παραθέτουμε το εισαγωγικό σημείωμα του Δημάρχου της πόλης μας:
Μια σύγχρονη πόλη, μια πλούσια ιστορία, μια δυνατή προσδοκία, είναι οι λέξεις που δίνουν το στίγμα των Γιαννιτσών σήμερα.
Η πόλη μας, τόπος μεγάλων ιστορικών γε­γονότων μιας εποχής δύσκολης και εθνικά ση­μαντικής, έχει καταγραφεί στο χάρτη της χώρας μας ως πόλη σύμβολο του απελευθερωτικού μετώπου κατά των Τούρκων, κομβικό σημείο των μαχών στο Μακεδονικό Αγώνα.
Σήμερα τα Γιαννιτσά πόλη αναφοράς στο νομό, για το εμπορικό της κέντρο, τις υπηρεσίες και την ταχύτητα του ρυθμού μιας μοντέρνας οικιστικής ανάπτυξης, πόλη μιας αγροτικής οικονομίας, που παρά τις δοκιμασίες αντέχει και προχωρά σε νέους δρόμους προόδου, πόλη έντονης πολιτι­στικής και αθλητικής δράσης διεκδικεί κυρίαρχο ρόλο ως μεγάλο αστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή.
Οι φυσικές ομορφιές που την περιβάλλουν, με την χαρακτηριστική αντίθεση της ορεινής περι­οχής του Πάϊκου και της πεδινής περιοχής του ποταμού Λουδία, σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας, ελκυστικό για κάθε επισκέπτη.
Η εικόνα της πόλης αλλάζει και ο δήμος Γιαν­νιτσών αναβαθμίζεται. Οι οικισμοί αναπτύσσονται και οι υποδομές διευρύνονται.
Οι προσδοκίες για το μέλλον, μας υπαγορεύουν το χρέος και την ευθύνη που φέρουμε για το σή­μερα αλλά και το αύριο του τόπου μας.
Γι’ αυτές τις προσδοκίες της μεγαλούπολης με το ανθρώπινο πρόσωπο, η τοπική κοινωνία είναι Αρωγός και συμμέτοχος στις μεγάλες επιλογές.
Γνωρίζοντας το χθες, ζώντας το σήμερα και αισιοδοξώντας για το μέλλον του τόπου μας σας καλούμε σε μια ευχάριστη και θελκτική διαδρομή, που αισιοδοξούμε ότι θα σας μείνει αξέχαστη.
Καλώς ορίσατε

Νικόλαος Παπανικολάου
Δήμαρχος Γιαννιτσών

1 σχόλιο:

libelef είπε...

Βλέπω ότι το εξώφυλλο έχει το ρολόι των Γιαννιτσών, το θέμα που θα κάνουμε στην 18η ΚΑΛ, που θα είναι διαδραστική. Καλή τύχη!