Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Πέλλας ποδηλάτων πορεία

Παραλάβαμε από τη Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Πέλλας το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο " Πέλλας Ποδηλάτων Πορεία", που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ποδηλατοδρομίας με αφετηρία τη Σκύδρα και τερματισμό τα Γιαννιτσά από το Σχολικό Σύμβουλο φυσικής Αγωγής κ. Παπαργυρίου Αλέξανδρο και την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης κ. Οικονομίδου Αικατερίνη.
Την ημέρα της εκδήλωσης ο Νομάρχης Πέλλας κ. Καραμάνης Μιχ. έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας " Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, στους οργανωτές και κυρίως στους ποδηλάτες που θα βοηθούν να μεταφερθεί το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγιεινής διαβίωσης, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας και από εμάς θα εξαρτηθεί το αν θα ζήσουμε αύριο σε έναν καλύτερο κόσμο".
Στον πρόλογο του εντύπου ο Διευθυντής Δ/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Πέλλας κ. Ν. Μαρινόπουλος επισημαίνει ότι " Η δραστηριότητα αυτή θα καταδείξει ότι το ποδήλατο είναι ένα οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη και δίνει λύση τόσο στο κυκλοφοριακό όσο και στο πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα γυμνάζει σωματικά και ψυχικά". Επίσης
πολύ χαρακτηριστικά η κ. Οικονομίδου τονίζει στο σύντομο σημείωμα της ότι "Το ποδήλατο είναι ένας έξυπνος κατάλληλος και αποτελεσματικός τρόπος μετακίνησης, αλλά και η προσωπική μας συμμετοχή στη δημιουργία ενός μέλλοντος στο οποίο αξίζουμε να ζούμε".
Ευχαριστούμε τους συντελεστές του εκπαιδευτικού υλικού και ελπίζουμε ότι οι μαθητές στην πόλη μας θα χρησιμοποιούν το ποδήλατο και θα συμβάλουν με τον τρόπο τους στην αειφορία, στη μέριμνα δηλαδή για ορθολογική χρήση των πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: