Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών


Την Κυριακή 16.11.08 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Ανοικτου Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών της περιόδου 2008 - 2009. Η ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Γιαννιτσών και την Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, ήταν αφιερώμένη στο Μακεδονικό Αγώνα για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, που έγινε από τον Αρχιερατικό επίτροπο Γιαννιτσών π. Χρήστο Τροχίδη, το λόγο πήρε ο Συντονιστής του Α.Λ.Π. Γιαννιτσών και υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Γ. "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" κ. Θ. Μπαχαράκης ο οποίος καλωσόρισε το πολυπληθές ακροατήριο, παρουσίασε σύντομα το πρόγραμμα της νέας χρονιάς και αναφέρθηκε στο Μακεδονικό Αγώνα λέγοντας ότι "Ο Μακεδονικός αγώνας πρέπει να εορτάζεται όπως η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η επέτειος του ΟΧΙ".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησαν οι τρείς εισήγήσεις :




  1. "Το κίνημα των Νεοτούρκων και ο Μακεδονικός Αγώνας", εισηγητής κ. Ι. Παπαλαζάρου Εκπαιδευτικός



  2. "Ο Μακεδονικός Αγώνας στην Επαρχία Βεροίας και Ναούσης", εισηγητής κ. Α. Τρομπούκης, Ταξίαρχος



  3. "Ο Μακεδονικός Αγώνας 100 χρόνια απότη λήξη της ένοπλης φάσης", εισηγητής κ. Β. Κουκουσάς, Επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ιωήλ , Π. Χρήστος Τροχίδης, ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Ν. Παπανικολάου, ο Αντινομάρχης Ν. Πέλλας κ. Χατζηαντωνίου Χ, η πρόεδρος της ΔΕΠΑ Γιαννιτσών κ. Πισμίση Ε., ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Γ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" κ. Ιωαννίδης Χρηστάκης, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π. Ν. Ημαθίας κ. Βουδούρης Αθανάσιος, ο κ. Μουζουράκης Ε., απόγονος του Κρητικού Μακεδονομάχου Μουζουράκη που σκοτώθηκε στη μάχη της Πιπερίτσας και πλήθος ακροατών από τα Γιαννιτσά και το Ν. Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: