Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο Τ. Θεοδωρόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του "Το αριστερό χέρι της Αφροδίτης" στους μαθητές της Α΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, στα πλαίσια του προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) «Επισκέψεις Συγγραφέων και εικονογράφων στα σχολεία», είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο φροντισμένο και φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών τον συγγραφέα και πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο.

Ο κ. Τ. Θεοδωρόπουλος, άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος, επιδίδεται στη συγγραφή δοκιμίων και ιστορικών μυθιστορημάτων πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες. Για το έργο του έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων μεταξύ των οποίων το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών και το Αργυρό Μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας. Επιπλέον συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο συγγραφέας αφού παρουσίασε το βιβλίο του, «Το αριστερό χέρι της Αφροδίτης», σε μαθητές δυο τμημάτων της Α΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, συνομίλησε μαζί τους για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου έργου και όχι μόνο. Σε μια πολύ φιλική και ευχάριστη κουβέντα, μας αποκάλυψε πολλά για τον τρόπο που μπορούν η αρχαία γραμματεία, οι αφηγήσεις των περιηγητών του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά και η σύγχρονη πραγματικότητα να αξιοποιούνται και να ερμηνεύονται δημιουργικά σήμερα.

Τον ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτήν την πραγματικά διαφωτιστική εμπειρία.

Επί πλέον ευχαριστούμε τον υπεύθυνο καθηγητή της βιβλιοθήκης Α. Κιουλμουράτογλου για τη φιλοξενία και τον καθηγητή Α. Σκουλουδάκη που κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση καθώς και το Σχολικό Σύμβουλο φιλολόγων ν. Πέλλας Ι. Γκανάκα και το διευθυντή του σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους στις προσπάθειές μας να προσεγγίσουμε τη γνώση πιο ευέλικτα και δημιουργικά.

Η ομάδα των Φιλολόγων του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών που επιμελήθηκε της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: