Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

2η Σχολική Ποδηλατοδρομία

Πραγματοποιήθηκε χθες 27/4/2010 η 2η Σχολική Ποδηλατοδρομία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πέλλας, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Περιβαλλοντική Αγωγή και το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας..
Η ποδηλατοδρομία δεν είχε αγωνιστικό σκοπό, αλλά ήταν μια διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα που ήθελε να δείξει ότι το ποδήλατο μπορεί να είναι η απάντηση στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο τρόπος ζωής στο περιβάλλον, στην υγεία, στον πολιτισμό αλλά και στην οικονομία.
Σε μια εποχή που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες περιβάλλοντος για την υγεία την ασφάλεια την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη, η χρήση του ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις, έστω κι αν στη χώρα μας φαντάζει ουτοπία θα ήταν μια πολύ αποτελεσματική λύση.
Η ποδηλατοδρομία εντάσσεται στις δραστηριότητες ενός Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το ποδήλατο και τη Βιώσιμη Κινητικότητα που ιδρύθηκε από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Πέλλας και διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα. 300 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί κάλυψαν με τα ποδήλατά τους, την απόσταση Σκύδρα (Λιποχώρι) – Γιαννιτσά (Μελίσσι), θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς φιλικού στο περιβάλλον, στις πόλεις και στους ανθρώπους. .
Στην μετακίνηση των μαθητών βοήθησαν οι Δήμοι Γιαννιτσών, Σκύδρας, Πέλλας και Μ. Αλεξάνδρου.
Ανεκτίμητη ήταν η συνδρομή της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Στρατού η οποία μετέφερε τα ποδήλατα των μαθητών και επιπλέον διέθεσε και ασθενοφόρο.
Η ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας συμμετείχε εθελοντικά και κάλυψε την διοργάνωση μαζί με την Κ. Μπελόγια, εκπαιδευτικό του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη.
Καθοριστική υπήρξε η βοήθεια της Διεύθυνσης Τροχαίας, η οποία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές ο Αντινομάρχης κ. Παυλίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας –Θράκης κ. Τιμαμόπουλος ενώ με σύντομη ομιλία αναφέρθηκαν στους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της δράσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Παπαργυρίου και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Οικονομίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: