Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Επίσκεψη τοπικού συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μας

Την Πέμπτη 2.4.09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ζήσαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στη βιβλιοθήκη μας την κ. Μ. Ποπκιώση Χαραλαμπίδου .
"Η κ. Μ. Ποπκιώση
γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και ζει µε την οικογένειά της στα Γιαννιτσά. Εργάζεται στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου στα Γιαννιτσά. Είναι µέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Αθήνα), µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη), µέλος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας "Ο Φίλιππος" (Γιαννιτσά).
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ασχολήθηκε µε την εκπαίδευση των ατόμων µε ειδικές ανάγκες στην Επαρχία Γιαννιτσών.
Το 1998 τιμήθηκε µε το Α' Βραβείο Διηγήµατος (Βραβείο των 12) µε τίτλο "Το Χρέος" σε Εθνικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας (Ελλάδα, Κύπρος).
Το 2000 τιµή8ηκε µε το Α' Βραβείο Ποίησης, εις μνήμην Αγγέλου Σικελιανού, από το δήμο Σαλαμίνας για το ποιητικό έργο “Παλιές Θύμησες” ".

Με καλή διάθεση και σύντομο τρόπο παρουσιάσαμε στη συγγραφέα τους χώρους και το υλικό της σχολικής βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών και αναφερθήκαμε στη λειτουργία και στους σκοπούς της. Η κ. Μ. Ποπκιώση χάρησε βιβλία της, που τιμήθηκαν με βραβείο, στη βιβλιοθήκη μας και υποσχέθηκε ότι κάποια μέρα θα επικοινωνήσει με την αναγνωστική ομάδα και μαθητές του σχολείου μας που ενδιαφέρονται για την ποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: