Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Ημαθίας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών, γονέων και πολιτών του νομού μας, σε θέματα ασφάλειας κατά την χρήση του Διαδικτύου και σε θέματα, που προκύπτουν από την ραγδαία ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, πραγματοποιεί ημερίδα:

την Κυριακή το πρωί, 10:30πμ – 14:00μμ, 17η Μαΐου 2009,
στο χώρο του κινηματογράφου «ΣΤΑΡ», επί της οδού Μητροπόλεως
απέναντι από το κτήριο του Δημαρχείου Βέροιας.

Το θέμα της ημερίδας θα είναι: “Διαδίκτυο: Εθισμός, Κοινωνικές Επιπτώσεις και Δίκαιο”

Στην ημερίδα θα μιλήσουν εξειδικευμένοι Εκπαιδευτικοί, Νομικοί, Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι και Αστυνομικοί με πολύ μεγάλη πείρα στα διαπραγματευόμενα θέματα.
Η διοργάνωση απευθύνεται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε κάθε προβληματισμένο γονέα ή πολίτη, γύρω από τα θέματα κοινωνικής δικτύωσης και τις επιδράσεις-επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Ο εθισμός στο Διαδίκτυο τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τρομερές βλάβες στην ψυχική υγεία και αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς των νέων. Η ενημέρωση για τα διαπραγματευόμενα θέματα, θα βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν από την κακή χρήση του διαδικτύου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και οι συνεργαζόμενοι φορείς προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αυτών, καθώς και τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση.


Ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Ημαθίας Ο Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ημαθίας


Δρ. Αθανάσιος Κούτρας Δοδοντσής Μιλτιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: